ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων και μεταναστών - Στο σημείο ο Χαρδαλιάς

Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων και μεταναστών
Ξανά στην Ερμιονίδα, και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» που είναι κοντά στο Κρανίδι και στο Πόρτο Χέλι, βρέθηκε εκτάκτως την Τρίτη 21 Απριλίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκύψει 150 κρούσματα ανάμεσα στους φιλοξενούμενους της δομής προσφύγων και τους εργαζόμενους που ελέγχθηκαν (500 τον αριθμό, 472 είναι οι μετανάστες).
Στο δημαρχείο της Ερμιόνης γίνεται σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου, Γιάννη Γεωργόπουλου, του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα και του Υφυπουργού. Σε δήλωση του λίγο πριν την σύσκεψη ο κ. Χαρδαλίας είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα θα αντιμετωπιστούν με βάση το πρωτόκολλο».
Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά βρέθηκε στη δομή ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα που έχουν βρεθεί είναι όλοι ασυμπτωματικοί και αυτή τη στιγμή γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν οι πρόσφυγες πριν μπει το ξενοδοχείο σε καραντίνα. Εάν τελικά κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται να μπει όλος ο δήμος σε καραντίνα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον ιό και ένας 19χρονος που δούλευε για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μετά την εργαζόμενη και τη γυναίκα από τη Σομαλία που είναι έγκυος. Πήγε στο Ναύπλιο για εξετάσεις, και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταφερθεί στο Ρίο, εκεί όπου είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Πελοπόννησο. Το ξενοδοχείο είναι σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη (16/04) όταν και βρέθηκε το πρώτο κρούσμα.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.
Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων μετέβησαν στη δομή.
Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.
Σημείωσε, παράλληλα, πως αναμένονται τα αποτελέσματα
«Μας απασχολεί το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ», δήλωσε με την σειρά του χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη δομή φιλοξενίας.
Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.