ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόσληψη-βόμβα της Εθνικής Τράπεζας η Anne Marion-Bouchacourt.-Το βαρύ βιογραφικό!



Την πρόσληψη ενός ιδιαίτερα “δυνατού” στη διεθνή τραπεζική αγορά ονόματος, της Anne Marion-Bouchacourt, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ και προέδρου της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
Η Anne Marion-Bouchacourt εργαζόταν μέχρι τώρα για το Societe Generale σε ρόλο Chief Country Officer στην Ελβετία και προηγουμένως στην Κίνα, ενώ είχε διατελέσει σε αντίστοιχη θέση για την οποία προσελήφθη, δηλαδή, διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων, από το 2006, πάλι στην SG. Επίσης, από το 2017 είναι ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες analytics και δημοσκοπήσεων παγκοσμίως, στη Γαλλική Ipsos.
Συνεπώς, πρόκειται αδιαμφισβήτητα για στέλεχος πρώτης γραμμής, μεγάλου εκτοπίσματος και διεθνούς κύρους.
Για την Anne Marion-Bouchacourt, η θέση που της αποδίδεται αποτελεί ξεκάθαρο υποβιβασμό, ενώ για την Εθνική Τράπεζα πρόκειται για στέλεχος που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ομότιμο με τους συναδέλφους της και με μεγαλύτερη εμπειρία από τους προϊσταμένους της, ή όπως λέγεται σε όρους Human Resource Management “overqualified”.

Εγείρονται, συνεπώς, ερωτηματικά για την πρόσληψη, δεδομένου ότι το διαμέτρημα του συγκεκριμένου στελέχους θα ήταν καταλληλότερο για την ηγεσία οποιασδήποτε τράπεζας, εκτός εάν το τραπεζικό της άστρο έχει “δύσει”. >Τότε, η ΕΤΕ θα φαινόταν να οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς, αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η Credit Agricole, μετατρέποντας την πάλαι ποτέ κραταιά Εμπορική Τράπεζα σε “νεκροταφείο” στελεχών, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της και την πώλησή της έναντι ενός (1) ευρώ στην Alpha Bank.