ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αμεση αποσυμφόρηση των φυλακών

Αμεση αποσυμφόρηση των φυλακών
Την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών και τη λήψη υγειονομικών μέτρων με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού ζητούν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές της Λάρισας, οι οποίοι έγραψαν συνθήματα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους «ενώ βρισκόμαστε σε μία περίοδο καραντίνας και απαγορεύσεων και ρίχνοντας μεγάλη βαρύτητα από την πλευρά του κράτους στην ατομική ευθύνη, προσπερνώντας φυσικά τη δική του, παρατηρούμε την παντελή αδιαφορία του κράτους και των αρχών για τους έγκλειστους στις ελληνικές φυλακές. Τα μόνα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία αυτών των ανθρώπων που πολλοί από αυτούς ανήκουν σε ευπαθής ομάδες, είναι η απαγόρευση των επισκεπτηρίων και της προμήθειάς τους με οτιδήποτε υλικό αγαθό εκτός φυλακών (τρόφιμα, ρούχα κλπ.), δηλαδή την πλήρη απομόνωσή τους.
Οι κρατούμενοι από πλευράς τους σε πολλές φυλακές της χώρας έχουν αιτηθεί τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία τους όπως: Αποσυμφόρηση των φυλακών, παροχή υγειονομικού υλικού, αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη, παύση των μεταγωγών» .
«Όσον αφορά στις φυλακές Λάρισας όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί , οι υπηρεσίες σε συνεργασία με την εισαγγελία αρνούνται την παροχή υγειονομικού υλικού προς τους κρατούμενους, το οποίο έχει δοθεί από κινηματικές διαδικασίες της πόλης (υλικό που μπορεί να καλύψει όλους τους κρατούμενους) και την αποσυμφόρηση των φυλακών ακόμα και σε αυτούς που το δικαιούνται βάσει των νόμων τους.
Έτσι και εμείς τα ξημερώματα 22/4 ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των έγκλειστων στις ελληνικές φυλακές, προχωρήσαμε στο βάψιμο της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας καθώς και στο σπάσιμο της κεντρικής εισόδου» καταλήγει η ανακοίνωση.