ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠτΔ θεωρεί ότι η πανδημία ανέδειξε την αξία των… δημοσιογράφων.

Η ΠτΔ θεωρεί ότι η πανδημία ανέδειξε την αξία των… δημοσιογράφων...


Την Κυριακή 3 Μαΐου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου και ως γνωστόν οι Πολιτειακοί και Πολιτικοί μας παράγοντες τιμούν όλες τις περίεργες και αχρείαστες «εορτές» της Παγκοσμιοποίησης. Έτσι και η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορούσε να μην στείλει το μήνυμά της. Μας είπε ότι η πανδημία που ήρθε στην ζωή μας και την ανέτρεψε ανέδειξε την σημασία της έγκυρης, ελεύθερης και αξιόπιστης ενημέρωσης και την σημασία της ελευθερίας του Τύπου. 

Βέβαια εκτός από την καθημερινή ενημέρωση που είχαμε από την αρμόδια Επιτροπή λοιμοξιολόγων της κυβέρνησης οι δημοσιογράφοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αναλίσκονταν στα ίδια και στα ίδια στερεότυπα. Κατηγορούσαν τους όποιους ιεράρχες και πιστούς «έσπαγαν» την ιδιότυπη καραντίνα, αλλά φυσικά δεν έλεγαν τίποτε ή αντιμετώπιζαν «χλιαρά» τις διάφορες «ευπαθείς» ομάδες που έκαναν το ίδιο και μάλιστα κατά συρροή. 


Όταν ακούγονταν απόψεις διαφορετικές από τις κατεστημένες σχετικά με τον ιό και μάλιστα από πολιτικούς ηγέτες, όπως τον Μπόρις Τζόνσον της Μεγάλης Βρετανίας και τον Ντόναλντ Τραμπ των Ηνωμένων Πολιτειών τότε οι αδέκαστοι δημοσιογράφοι μας, η πλειονότητά τους, τους χλεύαζε και τους λοιδορούσε. 

Επίσης όλοι μας ακούσαμε φράσεις όπως «είδαν ήλιο και ξεμύτισαν», ή «ξεχύθηκαν στους δρόμους οι Έλληνες» για κάποιους συνανθρώπους μας που έκαναν έναν περίπατο που δεν απαγορευόταν κιόλας. Παρατηρήσαμε με πόσο σθένος υποστήριξαν ότι τα Super Market θα πρέπει να έχουν προσωπικό ασφαλείας ή δικούς τους υπαλλήλους για να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, αλλά ακούσαμε ελάχιστες διαμαρτυρίες για τις τράπεζες που οι περισσότερες δεν είχαν κάποιον υπάλληλο ή προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Συνεχίζοντας η ΠτΔ είπε ότι η ελευθερία του Τύπου είναι ζωτικής σημασίας για έναν εποικοδομητικό και δημοκρατικό, αυτό μας μάρανε, διάλογο. Παρέλειψε φυσικά να μας πει πως όλες οι κυβερνήσεις που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Τύπου και των λειτουργών του. Σιγά-σιγά θα μας πουν ότι εκτός από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους αστυνομικούς και όλους τους άλλους που έδωσαν την μάχη τους θα πρέπει να βγαίνουμε στα μπαλκόνια και να βαράμε παλαμάκια και στους δημοσιογράφους που βρήκαν την ευκαιρία στην καραντίνα να ανεβάσουν τα πενιχρά ποσοστά τηλεθέασης των εκπομπών τους.             ...

ΠΗΓΗ