ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωνε την αγορά – σκάνδαλο εκατομ. εμβολίων, έχοντας δίπλα του τον Σ. Τσιόδρα (βίντεο)



Επειδή κάποιοι ισχυρίστηκαν πως είναι “fake” ότι ο Τσιόδρας ήταν συνεργάτης του Αβραμόπουλου στα εμβόλια: Ιδού το βίντεο της συνεδρίασης και η κοινή απόφαση για την παραγγελία

Επειδή κάποιοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως “fake’ τη φωτογραφία του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Υγείας (2009) και ο δεύτερος έκτακτος εκπρόσωπος του υπουργείου για τη νέα γρίπη (όπως σήμερα με τον κορονοϊό), την οποία παρουσιάσαμε θέτοντας ερωτηματικά για το θέμα του σκανδάλου των εμβολίων, παρουσιάζουμε σήμερα το πλήρες αποδεικτικό στοιχείο που ασφαλώς υπερβαίνει την απαθανάτιση μιας στιγμής: το βίντεο εκείνης της ημέρας.
Όπως θα δείτε, δεν πρόκειται για… “τιμητική εκδήλωση” προς τον κ. Τσιόδρα στην οποία παρέστη ο Δ. Αβραμόπουλος, όπως προσπάθησαν να ισχυριστούν πολλοί, κυρίως στα social media, ώστε να παρουσιάσουν ως “fake” την είδηση ότι ο κ. Τσιόδρας ήταν τότε άμεσος συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου και εκπρόσωπος του υπουργείου. Φυσικά, ούτως ή άλλως, η συνεργασία τους την εποχή της προμήθειας εκατομμυρίων άχρηστων εμβολίων, δεν αποδεικνύεται μόνο από τη φωτογραφία αλλά από την ιστορία και τις ανακοινώσεις της εποχής.
Η φωτογραφία είναι από τη συνεδρίαση της “Εθνικής Επιτροπής πανδημίας για τη νέα γρίπη”, στις 15 Ιουνίου 2009 και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος έχοντας στο πλάι του τον κ. Τσιόδρα. Αν παρακολουθήσετε το βίντεο, θα διακρίνετε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την επιχειρηματολογία για τον κορονοϊό: πανδημία, αποστάσεις, ακόμα και έμμεσες αναφορές στην “ατομική ευθύνη”. Και, έχοντας τον κ. Τσιόδρα στο πλάι του, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωνε την παραγγελία της πρώτης παρτίδας των εμβολίων (8 εκατ. εμβόλια ανακοινώνει εδώ) καλώντας τους πάντες να εμβολιαστούν. (στο 2:50)
Κι όταν προφανώς στο τέλος ερωτάται για το υψηλό κόστος (δεν καταγράφεται η ερώτηση) απαντά ότι μπροστά στην ανθρώπινη υγεία δεν μας ενδιαφέρει το κόστος.
Θα δείτε κι άλλα πρόσωπα στο πάνελ της επιτροπής, όπως τον σημερινό υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο τότε. Αλλά και δεξιά στην εικόνα τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ την αμαρτωλή περίοδο από το 2007, Γιάννη Πιερουτσάκο, που σττο παρελθόν υπήρξε και ΓΓ στο υπουγείο.



Δείτε το βίντεο που είναι αναρτημένο στην προσωπική σελίδα του Δ. Αβραμόπουλου στο youtube