H Πυραμίς των Θηβών.
H Πυραμίς των Θηβών.
Ο λόφος του Αμφίονα ή η πυραμίδα (βαθμιδωτή) της Θήβας.
Βρίσκεται στην άκρη της Καδμείας, της ακρόπολης των Θηβών, κοντά στο σημερινό αρχαιολογικό μουσείο.
Στην κορυφή της βρέθηκε, σε μικρό χωμάτινο λοφίσκο, διπλός τάφος (με τα οστά δύο ανθρώπων) με χρυσά κοσμήματα, εικάζεται ότι ο διπλός τάφος ανήκει στα δίδυμα αδέλφια Ζήθος και Αμφίονα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ο Ζήθος ήταν ο ένας από τα δίδυμα παιδιά της Αντιόπης και του Δία, που μεγάλωσαν στον Κιθαιρώνα αναθρεμμένα από κάποιο βοσκό. Ο Ζήθος βοήθησε να ανεγερθούν τα τείχη των ΘΗΒΩΝ.
Με τη μεγάλη του δύναμη μετέφερε στους ώμους του βράχους από τα γειτονικά βουνά, οι οποίοι, με τις θείες μελωδίες της λύρας του αδελφού του Αμφίονα,
(με την αρμονία του ήχου - των υπερήχων όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου
ΟΤΑΝ Ο ΜΥΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ)
ανέβαιναν μόνοι τους και οικοδομούσαν τα τείχη.
Η πυραμίδα αυτή χρονολογείται ανάμεσα στο 3000 και στο 2400 π.Χ. (Δηλαδή το 2.700 π. Χ. και είναι παλαιότερη των πυραμίδων της Αιγύπτου) και από κάτω από την πυραμίδα, σε βάθος 20 μέτρων υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι σε μορφή λαβύρινθου.
Άλλο ένα αρχαίο Ελληνικό Μνημείο που σταμάτησαν τις ανασκαφές του. "βλέπε Αμφίπολη".
(Από το 1973 σταμάτησαν τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Θ. Σπυρόπουλου τον οποίο μέσα σε δέκα ημέρες φρόντισαν και μετατέθηκε σε άλλη περιοχή και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση).
Μη τυχόν και αποδειχθεί ότι ο μύθος είναι πανάρχαια ιστορία.
Μη τυχόν και αλλάξει η ιστορία και χαλάσει τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Οι φωτογραφίες είναι από επιτόπια έρευνα που έκανα περίπου πριν από ενάμιση χρόνο στην περιοχή της Θήβας καθώς είχα επισκεφτεί το Καβείριο των Θηβών και το Α. Μ. Θηβών.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΪΛΟΥΣ
Πηγή:
ermionh.blogspot.com
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG
ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ