ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σταϊκούρας: «Θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά – Αντέχει η οικονομία και δεύτερο κύμα κορωνοϊού» (video)

Σταϊκούρας
«Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι θα μελετηθεί η απόφαση ώστε να υπάρξει ενημέρωση προς το Υπουργείο Εργασίας για το δημοσιονομικό κόστος: «Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος».
Όσον αφορά την οικονομία σε σχέση με την πανδημία, ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η χώρα μας αντέχει και πιθανό δεύτερο κύμα το φθινόπωρο: «Έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχουμε και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή».
Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, επί του παρόντος δεν έχουν μεταβληθεί οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης φέτος, διατηρώντας τες από 5% ως 8% του ΑΕΠ. Βέβαια, αυτές πρόκειται να επικαιροποιηθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο ΥΠΟΙΚ στον ΣΚΑΪ:

ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG


 ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ