ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τριπλή ταπεινωτική ήττα σε Ευρώπη, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ μετατρέπει την Ελλάδα σε επαίτη του Ερντογάν

Μητσοτάκης Ερντογάν
Απανωτές ήττες παντού κι ένας Πρωθυπουργός, να πανηγυρίζει για τις αποτυχημένες διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας, που μας μετατρέπουν από κυρίαρχο κράτος ,σε συρόμενο επαίτη στις διαθέσεις της Τουρκίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πανηγυρίζει κι από κοντά σιγοντάρουν στις επευφημίες και οι υπουργοί της κυβέρνησής του, για τα τρία χαστούκια στην εξωτερική μας πολιτική, νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός «τρώει κουτόχορτο» και θα πιστέψει τα παγωμένα τους χαμόγελα και τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ.
Τρεις ήττες σε μία ημέρα. Σύνοδος Κορυφής, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ, γράφονται στις πιο μαύρες σελίδες των υποχωρήσεων από τα εθνικά μας συμφέροντα. Και την ίδια στιγμή οι Τούρκοι, πήραν το μήνυμα από τις Βρυξέλλες, πως μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και γι αυτό εξέδωσαν νέες NAVTΕΧ, με τις οποίες δεσμεύουν περιοχές ανοικτά της Κρήτης και του Καστελλόριζου, για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Η περιοχή της τουρκικής NAVTEX, περιλαμβάνεται, σε αυτήν του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Αυτού ακριβώς του μνημονίου, που πρωτοκολλήθηκε στον ΟΗΕ, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου. Μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή δυσάρεστη εξέλιξη, την ίδια στιγμή που διεξάγονταν οι συζητήσεις, στις Βρυξέλλες. Οι δικαιολογίες που προέβαλλαν τα κυβερνητικά στελέχη, οτι ήταν μια τυπική διαδικασία και πως ήταν… επιτυχία που το καθυστερήσαμε 10 μήνες, μπορούν μόνο να εκληφθούν ως κακόγουστο αστείο.
Ο «ικανοποιημένος» Πρωθυπουργός, μοιάζει να μην κατάλαβε– ή παριστάνει ότι δεν κατάλαβε- ότι στις Βρυξέλλες, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο σε βάρος της Τουρκίας, κανένα μέτρο σε βάρος Τούρκου αξιωματούχου ή τουρκικής εταιρείας.
Ο κ. Μητσοτάκης, αισθάνθηκε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της Συνόδου και νοιώθει και νικητής που κατάφερε, όπως δήλωσε να αλλάξει το πρόχειρο κείμενο, που δεν μας συνέφερε και έσπευσε να δηλώσει πανέτοιμος για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία. Να τον ενημερώσουμε, οτι στο κείμενο της απόφασης, απαλείφθηκε η λέξη “κυρώσεις” (Sanctions).
Μέχρι πριν την Σύνοδο, οι κυρώσεις ήταν στο τραπέζι και σύμφωνα με τα όσα έλεγε ο Πρωθυπουργός, μέχρι την και μία μέρα πριν την μοιραία Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, η Σύνοδος θα αποφάσιζε για τον κατάλογο κυρώσεων, οι οποίες θα επιβάλλονταν στην Τουρκία, αυτομάτως, μόλις προχωρούσε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της Ελλάδας.
Μέχρι χθες ο «ικανοποιημένος» Πρωθυπουργός, πανηγύριζε, από κοινού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οτι η Σύνοδος θα αποφασίσει «κυρώσεις που δαγκώνουν», ενώ σήμερα προσπαθεί να καλύψει τα σημάδια από τις δαγκωματιές που επέφερε αυτή η Σύνοδος στην Ελλάδα. Η λέξη κλειδί στα κείμενα των αποφάσεων της Συνόδου, ήταν οι κυρώσεις κι αυτό το κλειδί ο κ. Μητσοτάκης το έχασε. Και μάλλον το… βρήκε η Τουρκία, γιατί για πρώτη φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναγνωρίζει θετικά στοιχεία στην απόφαση της ΕΕ.
Μετά την ελευθέρας που του δόθηκε (γιατί γι’ αυτό πρόκειται) από ΕΕ και Ελλάδα, ήταν  απολύτως… λογικό και αναμενόμενο το ξέσπασμα της αλαζονείας του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη της μεγαλομανίας του, με απειλές. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η αναφορά του ότι… «η Τουρκία βρίσκεται υπό σαφή πολιορκία. Κάθε μέρος που αποτελεί απειλή για τη χώρα μας είναι ένα πεδίο επιχειρήσεων για εμάς»; Ποιος πολιορκεί δηλαδή την Τουρκία (που έχει εισβάλλει σε τόσες χώρες) και γιατί; Και σε ποιον απευθύνεται η ξεκάθαρη απειλή περί «πεδίου επιχειρήσεων» σε κάθε μέρος που «απειλεί την Τουρκία»;
Την ίδια ημέρα, τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου και η κοινή γνώμη, ενημερώθηκαν, για μια ακόμη φορά, από ξένους για τα εθνικά μας θέματα. Το πρωί της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου, αποφάσισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, να μας ανακοινώσει, οτι η Ελλάδα και η Τουρκία, συμφώνησαν σε μηχανισμό αποτροπής επεισοδίου. Η ανακοίνωση αυτή έγινε πριν την έναρξη, της Συνόδου Κορυφής και φυσικά συνέβαλλε στην ήττα που υπέστη η Ελλάδα.
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε μια συμφωνία, για την οποία στην Ελλάδα, γνωρίζει μόνο το Μαξίμου, οι λεπτομέρειές της δεν έχουν γίνει γνωστές και να θυμίσουμε πως όταν ο Στόλτενμπεργκ, είχε ανακοινώσει την έναρξη του διαλόγου, η κυβέρνηση, την είχε διαψεύσει.


Ήττες και μυστική διπλωματία, μας οδηγούν σε δύσκολες ατραπούς, με την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να μην δυσαρεστήσει τους Τούρκους, ενόψει διερευνητικών, ακόμη και να μην επιτρέψει, για πρώτη φορά, την πτήση ελληνικών αεροπλάνων στην παρέλαση της Λευκωσίας για τον εορτασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ
                                                                  ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG
                                   ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ
                               FACEBOOK

                  INSTAGRAM
                                                                   
                          TWITTER