ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απόλυτη κυβερνητική εξαπάτηση: Μετά το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, τώρα και διπλή επιτροπή!

 


Άμα δεν αρέσει στους κυβερνητικούς η εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, πάνε στη δική τους!

Μετά τις παράλληλες καταγραφές κρουσμάτων, που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», ακόμα μία εγκληματική ενέργεια της Κυβέρνησης έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», αποκαλύπτεται ότι το Μαξίμου έχει σχηματίσει μία δεύτερη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να νομιμοποιεί αμφιλεγόμενες αποφάσεις της που ενδεχομένως δεν θα περνούσαν από την επίσημη!

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, φαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, όμως, δεν είναι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που όλοι γνωρίζουμε και φέρει επισήμως το όνομα «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν συμμετέχουν επιστήμονες γιατροί επιφορτισμένοι να συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού με το επιστημονικό τους κύρος και κάνουν τις ανάλογες εισηγήσεις για τα μέτρα που ανακοινώνονται.

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», όμως, δεν είναι μια επιστημονική επιτροπή, αλλά κατά κύριο λόγο υπηρεσιακή. Πρόκειται για μια επιτροπή που αποτελείται από 11 μέλη, οκτώ εκ των οποίων είναι Γενικοί Γραμματείς υπουργείων και επικεφαλής οργανισμών και φορέων, ενώ μόνο τρία μέλη της είναι γιατροί.

Αρμοδιότητά της είναι να εισηγείται αποφάσεις, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι μόνο… γνωμοδοτούν!

Η σύνθεση τη επιτροπής, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ήταν η ακόλουθη:

ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
ΚΑΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας.
ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).
ΓΚΟΓΚΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος.
ΤΣΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.
ΤΟΛΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ.
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας.

Όταν, λοιπόν, η κυβέρνηση βλέπει ότι μία απόφασή της ενδεχομένως θα διχάσει την… επίσημη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, χρησιμοποιεί τις εισηγήσεις της… δικής της, αυτών που η ίδια διόρισε!

Με αυτόν τον τρόπο εξηγούνται και οι δηλώσεις αρκετών επιστημόνων, όπως του Αλκιβιάδη Βατόπουλου χθες και του Γκίκα Μαγιορκίνη στα μέσα Νοεμβρίου, οι οποίοι ανέφεραν ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν έχει λάβει απόφαση για περιορισμό των συναθροίσεων.

Προφανώς, λοιπόν, αυτό που προκύπτει είναι ότι όντως δεν έκαναν αυτή την εισήγηση, αφού η κυβέρνηση προσέτρεξε στη «δοτή» επιτροπή ώστε να είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα που θα έχει!

Μετά, λοιπόν, τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, η νέα αποκάλυψη γεννά πολλά ερωτήματα, με το πιο σημαντικό εξ αυτών να είναι με ποιο κριτήριο και από ποιους λαμβάνονται οι αποφάσεις και τα νέα μέτρα.

ΠΗΓΗ newsbreak.gr

ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

 FACEBOOK

INSTAGRAM

  TWITTER

Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.