ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έφτασε η ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη λογοκρισία και τις αυξήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

 



Σφοδρές οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των αρμόδιων φορέων

Ψηφίζεται απόψε, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από αντιπολίτευση και αρμόδιους φορείς, το νομοσχέδιο του Θεόδωρου Λιβάνιου για τα οπτικοακουστικά μέσα, το οποίο έχει εισπράξει τα πυρά για σωρεία διατάξεων, μεταξύ άλλων για την επιχείρηση λογοκρισίας μέσω του επίμαχου άρθρου 8.

Η κυβέρνηση, υπό το βάρος της γενικής αντίδρασης, τροποποίησε τη διάταξηωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες καλλιτεχνών, ακόμη ελλοχεύουν κίνδυνοι, μεταξύ άλλων με τη μεταφορά της ευθύνης στους παρόχους. Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις σε μεγαλοστελέχη της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, των οποίων οι αμοιβές απελευθερώνονται, καθώς, σύμφωνα με τη διάταξη, «εξαιρούνται οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι πρόεδροι της ΕΡΤ και του ΑΜΠΕ από το ισχύον ανώτατο όριο αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου».

Για τη δε ΕΡΤ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι αποδοχές προσώπων που ασκούν διοίκηση, διεύθυνση, σχεδιάζουν ή είναι ειδικά στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις, κατά παρέκκλιση του ενιαίου μισθολογίου, καθορίζονται με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και του αρμοδίου για τα ΜΜΕΑίσθηση προκαλεί και η διάταξη για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, βάλλεται πανταχόθεν τους τελευταίους μήνες, η οποία αναφέρει πως «το ΕΣΡ με απόφασή του ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτεί».

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις αντιδρούν

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση των δημοσιογραφικών ενώσεων έχει προκαλέσει η διάταξη για τους εργαζομένους στα κανάλια, η οποία αναφέρει πως στους 400 εργαζομένους θα περιλαμβάνεται, σε ποσοστό 15%, και προσωπικό που εργάζεται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, ενώ η αντιπολίτευση έχει ασκήσει κριτική και στη διάταξη για την έκπτωση στη δόση που οφείλουν να καταβάλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, από τα 3,5 εκατ. ευρώ στα 50.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο προβλέπει και ενίσχυση του έντυπου Τύπου μέσω χρηματοδότησης για την εξόφληση οφειλόμενων εισφορών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

ΠΗΓΗ newsbreak                                                                        

                                                  




                                                                        ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG


                  ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

                              
                               FACEBOOK
                  INSTAGRAM
                                                                   
                             TWITTER


Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.