ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποφάσισε η «κουρασμένη» επιτροπή: Σε «βαθύ κόκκινο» 4 ακόμα νομοί και 5 δήμοι - Lockdown έως τέλη Μαρτίου

 Η «κουρασμένη» επιτροπή μάλλον... ξεκουράστηκε και

 αποφάσισε να κλείσει νέες περιοχές της χώρας

Μπορεί να παραδέχονται ότι το lockdown είναι αποτυχημένο, όμως οι «ειδικοί» αποφάσισαν την παράταση του στην Αττική, αλλά και το να μπουν σε «βαθύ κόκκινο» εννέα ακόμα περιοχές της χώρας. 

Μάλλον η επιτροπή άκουσε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, εκεί που υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις καλύτερες χώρες στη διαχείριση του κορωνοϊού και αποφάσισε να συνεχίσει τα αποτυχημένα μέτρα, όπως οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί. 

Φυσικά εδώ τίθεται το ερώτημα, το οποίο έρχεται εν συνεχεία των δηλώσεων του Τάκη Παναγιωτόπουλου, για το εάν τα μέτρα τελικά τα παίρνει η επιτροπή, ή αν τα παίρνει η κυβέρνηση. 

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από σήμερα οι Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Επιπλέον η επιτροπή εισηγείται για οριζόντιο lockodown στα σχολεία όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, ενώ κατά πληροφορίες εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου με «click away».

Επίσης, κατά πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας την επιδημιολογική εικόνα στο σύνολό της τόσο για την Αττική όσο και για την επικράτεια που είναι στο βαθύ κόκκινο στο μεγαλύτερο τμήμα της, εισηγούνται κατά πληροφορίες να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Τα στοιχεία για τις εκατοντάδες νοσηλείες στο ΕΣΥ, ιδίως στην Αττική, καθόρισαν επίσης την αρνητική θέση των ειδικών για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων έγινε σε κλίμα εμφυλίου, μετά τις αναφορές της κυρίας Αναστασίας Κοτανίδου σύμφωνα με τις οποίες η κόπωση οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. H A.Κοτανίδου δέχθηκε έντονη επίκριση για ο,τι είπε από την πρώην υποψήφια με τη ΝΔ, Μίνα Γκάγκα, καθώς της «καταλόγισε» ότι πυροδότησε με τα λόγια της περί κούρασης της επιτροπής και την αντίδραση του επίσης κουρασμένου από τα μέτρα πληθυσμού.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν δέκα περίπου μέρες ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είχε ζητήσει... δύο εβδομάδες. Βέβαια οι γρήγορα οι δύο εβδομάδες έγινα τρεις, τώρα βλέπουμε να γίνονται τέσσερις και... βλέπουμε! 


 Pronews

                                                        ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

                  ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

                              
                               FACEBOOK
                  INSTAGRAM
                                                                   
                             TWITTER


Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί 
με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την
 εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. 
Το Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου,
 αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.