ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορινθία: Αναμένεται δύσκολη νύχτα με ανέμους στα 7-8 μποφόρ – Και νέες εκκενώσεις οικισμών μετά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις (ΒΙΝΤΕΟ )

 



Περισσότερα από 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη από χθες το βράδυ

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι και η νύχτα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς η κατάσταση με την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας, παραμένει ανεξέλεγκτη, με τους θυελλώδεις ανέμους να εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και την Πολιτική Προστασία να καλεί διαρκώς σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών.

Όπως, για παράδειγμα, η νέα, τρίτη κατά σειρά, ειδοποίηση που εστάλη σήμερα μέσω 112, αυτή τη φορά στις 21:00, η οποία καλεί τους κατοίκους «της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα».

Στην έκτακτη ανακοίνωσή του νωρίτερα το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι όλα δείχνουν πως η φωτιά ξέσπασε λόγω καύσης υπολειμμάτων και κλαδιών σε ελαιώνα στο χωριό Σχίνος!

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε τα ακόλουθα: «Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε χθες το βράδυ σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ. Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 10 τμήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του Δήμου. Επί τόπου βρίσκεται το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος. Με το πρώτο φως της ημέρας όλα τα εναέρια μέσα που υπήρχαν στη διάθεσή μας, εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕ, του ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Επιβεβαιώνεται καύση υπολοίπων -σ.σ. υλικών- σε Ελαιώνα. Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με τους ισχυρούς ανέμους δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς να αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με τις μέσες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ.

Νωρίτερα το μεσημέρι ζητήθηκε και η εκκένωση του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καθώς η πυρκαγιά εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους».

Εξάλλου, εστάλησαν και μηνύματα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την (προληπτική) απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές που απειλούνται από τη φωτιά.

  • ΠΗΓΗ
  •                                                                ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

                                       ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ
                                      FACEBOOK
                                      INSTAGRAM

                                          TWITTER 

    Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί 
    με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την
     εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. 
     Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου,
     αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.