ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τα μέτρα σε εστίαση και λιανεμπόριο – “Αποφασίζουν για τις ζωές μας άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την κατάσταση”

 


Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, τα οποία αναφέρουν ότι οι ανεμβολίαστοι σε καφετέριες, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test, ακόμα κι αν καθίσουν στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού.


Θεωρώ ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές μας, δεν γνωρίζουν την κατάσταση. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία. Έχουμε οικονομικά προβλήματα και πλέον αποκτούμε περαιτέρω προβλήματα” σχολιάζει στο thestival ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Για το πώς θα λειτουργήσουν στην πράξη τα μέτρα ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως “δεν έχουν εικόνα της αγοράς και αποφασίζουν. Πώς θα λειτουργεί ένας αυτοαπασχολούμενος; Θα βγει στην πόρτα να ελέγξει; Να μας πουν πώς θα γίνει στην πράξη“.

Κλείνοντας τόνισε ότι “υπάρχει αγανάκτηση. Είναι η τρίτη μέρα εκπτώσεων και δεν έχει καθόλου δουλειά. Είναι τραγική η εικόνα. Και έρχεται αυτό το μέτρο να τελειώσει τα πάντα“.

Από πλευράς εστίασης, ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ψητοπωλών, Μιχάλης Επιτροπίδης υπογράμμισε στο thestival πως τα μέτρα είναι “καταδικαστέα“. Ακόμα, σχολίασε πως πρόκειται για “μίνι Lockdown για την εστίαση. Επιστρέψαμε στα ίδια στην εστίαση. Εκεί όπου ήμασταν πριν από έναν χρόνο“.

Κάνοντας την εκτίμηση του για την επόμενη μέρα των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Επιτροπίδης υποστήριξε πως “καμία επιχείρηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης. Όπως την επιδότηση ενοικίου“.

Για τους ανεμβολίαστους πελάτες, σημείωσε πως “οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν θα πληρώσουν 10 ευρώ ή 40 ευρώ -αν είναι οικογένεια- σε rapid test για να βγουν έξω να φάνε ή να πιούν καφέ“.

Τέλος, για τον έλεγχο των πελατών εξήγησε πως “θα είναι δύσκολο. Σκεφτείτε σε πολύ μεγάλους ανοιχτούς χώρους, έναν πελάτη να πηγαίνει κατευθείαν και θα κάθεται. Πώς θα εκλεχθεί; Δύσκολα σηκώνεται. Θα πρέπει να έρθει η αστυνομία“.

ΠΗΓΗ

                                                                                     ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

                                   ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ
                                  FACEBOOK
                                  INSTAGRAM

                                      TWITTER 

Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί 
με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την
 εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. 
 Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου,
 αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.