Αδιανόητη δήλωση Μητσοτάκη: Κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν!
Ότι η επικοινωνία είναι το παν για την ελληνική κυβέρνηση και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτήν είναι πασίγνωστο.
Ότι ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει σε κάθε τόνο για τις κυβερνητικές και προσωπικές του επιτυχίες όταν μιλάει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης επίσης γνωστό.
Ότι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τον «λιβανίζουν» με κάθε δυνατή ευκαιρία δεν είναι επίσης άγνωστο.
Σήμερα όμως και με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην Washington Post έγινε κάτι νέο γνωστό. Ότι το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο ράβει και κόβει ότι κάνει καλό στον πρωθυπουργό και αποσιωπά ή σβήνει παντελώς κάθε πιθανή δυσάρεστη.Στην ενημέρωση που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εφημερίδα για την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και για το επενδυτικό ενδιαφέρον κολλοσών, υποτιθεται ότι είναι στραμμένο στη χώρα μας. Κουβέντα όμως για την πανδημία. Και όμως η συζήτηση είχε «πολύ πανδημία», μόινο που το Μαξίμου την αποσιώπησε.
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης η δημοσιογράφος αναφέρει επί λέξει: «Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογόκρινα» δηλώνει η δημοσιογράφος, με τον πρωθυπουργό απαντά το πρωτοφανές για περωθυπουργό: «Θα κρατήσω την παρατήρησή σας. Όσον αφορά στους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια, και δεν τους επιβάλουμε lockdown».
Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι «είχα το μερίδιο επιθέσεων που μου αναλογεί. Αλλά δεν είναι για μένα. Αφορά… τη δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο διαδίκτυο, και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το διαδίκτυο».
Από την ενημέρωση έλειπε και μια αναφορά σε μερος της συνεντευξης, στο οποίο η έμπειρη δημοσιογράφος Lally Weymouth τον στρίμωξε για τη θέσπιση νομοθεσίας κατά των fake news και το αρ. 191.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε έναν νόμο που καθιστά ποινικό αδίκημα τη δημοσίευση “ψευδών ειδήσεων” και καθιστά υπεύθυνους τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον δημοσιογράφο» σημειώνει αρχικά η Lally Weymouth, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι «προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι “ψευδείς ειδήσεις”, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην έχουν υπερβολική έκθεση».
«Νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τι τη χρειάζεστε την επίθεση στα μέσα ενημέρωσης;» τον ρωτά αμέσως μετά η δημοσιογράφος, με τον πρωθυπουργο να απαντά ότι «αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο».
«Γιατί απλώς δεν αποφασίζετε να μην το κάνετε;» επιμένει η δημοσιογράφος. Στο σημείο αυτό Μητσοτάκη απαντά αμήχανα «είστε μία έμπειρη δημοσιογράφος. Θα λάβω σοβαρά υπόψιν την παρατήρησή σας».
«Και εσείς είστε ένας πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός» ανταπαντά η L. Weymouth, και ξαναρωτά: «Γιατί το κάνετε αυτό; Εσείς, από όλους τους ανθρώπους θα πρέπει να είστε συνηθισμένος στα μέσα ενημέρωσης. Εκτίθεστε στα δημόσια βλέμματα εδώ και χρόνια. Είναι μια ολισθηρή πλαγιά».
Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι «είχα το μερίδιο επιθέσεων που μου αναλογεί. Αλλά δεν είναι για μένα. Αφορά… τη δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο διαδίκτυο, και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το διαδίκτυο».
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG
ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ