ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μηταράκης παρακάμπτει το ΣτΕ για τη νέα δομή στη Χίο

 

Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης στην οποία θέλει ο Νότης Μηταράκης να κατασκευάσει νέα προσφυγική δομή, ο υπουργός Μετανάστευσης και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επισπεύδουν την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του efsyn.gr, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προσωρινός ανάδοχος του έργου συνολικού κόστους 132.313.667,82 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με έγγραφό της προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου ζητεί την παρουσία αρχαιολόγου στην περιοχή ώστε να επιβλέψει τα έργα που προτίθεται να ξεκινήσει στις 4/1 και ενώ ακόμα εκκρεμεί η οριστική απόφαση του ΣτΕ σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής την οποία το Δημόσιο διεκδικεί από τον Δήμο Χίου.

Το υπουργείο, παρά το προσωρινό απαγορευτικό που είχε ορθώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο εξαιτίας της παραπάνω εκκρεμότητας, ως φαίνεται προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης, αρκούμενο στην απόρριψη των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου από το ΣτΕ, δίνοντας έτσι το έναυσμα στην εταιρεία να ξεκινήσει τις εργασίες.

Η γνωστοποίηση του εγγράφου τής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έφερε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, που ετοιμάζεται για νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον υπουργό και βουλευτή Χίου κ. Μηταράκη καθώς και με την κυβέρνηση συνολικά. Ηδη η Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων με ανακοίνωσή της καλεί τους ντόπιους εργολήπτες να απέχουν από κάθε μορφή συνεργασίας με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ζήτησαν και πέτυχαν την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου στις 30/12 με αποκλειστικό θέμα την περαιτέρω στάση του δήμου έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

ΠΗΓΗ

                                                   ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

 FACEBOOK

INSTAGRAM

 TWITTER

Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.