ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διασυρμός Άδωνι μέσω Κύπρου για τις τιμές των PCR tests – Κυβέρνηση και Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες που τα πληρώνουν χρυσά!

 Σε πολλαπλές κωλοτούμπες και πιρουέτες ποχρεώθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις δηλώσεις του για το κόστος των PCR test στην Κύπρο.

Δηλώσεις οι οποίες απεδείχθησαν έωλες και fake news την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει περιμένοντας με τις ώρες στις ουρές για τεστ και ξοδεύοντας μια περιουσία.

Η αμετροέπεια του τηλεβιβλιοπώλη υπουργού Ανάπτυξης αυτή τη φορά ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, οι απαντήσεις όμως που έλαβε αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτές τις δύσκολες ώρες που η Όμικρον σπάει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο, συνεχίζει να εμπαίζει τους πολίτες και να εξυπηρετεί συμφέροντα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κόστος των PCR, έκανε λόγο για ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ το ότι τα PCR στην Κύπρο στοιχίζουν περίπου 20 ευρώ.

Ο δημοσιογράφος του απάντησε ότι η πληροφορία δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Αθανασίου, ο οποίος νωρίτερα είχε μιλήσει στον ίδιο ραδιοσταθμό. Τότε ο Άδωνις γεωργιάδης απάντησε:

«Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20-50 ευρώ. Μία τιμή υπάρχει στα 20 ευρώ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού προκάλεσαν την οργή της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία ζήτησε παρέμβαση του υπουργού Υγείας της Κύπρου Μιχάλη Χατζηπαντέλα αλλά και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη χαρακτηρίζοντας, και δικαίως, προσβολή προς την Κύπρο όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης με ανάρτησή του ανέφερε πως  “ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ”.

Απαντώντας στη βουλευτή και στις προκλήσεις Γεωργιάδη το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με την αξιοπιστία των μοριακών ελέγχων που διενεργούνται στην χώρα, καθώς και το κόστος τους, ξεφτιλίζοντας στην κυριολεξία τον κ. Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλα:

1. Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

3. Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες.

Μετά από όλα αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως “τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα»

20220106 183112 1

Μετά την κωλοτούμπα Άδωνι, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, επανήλθε χαρακτηρίζοντας «case study» πολιτικής ανευθυνότητας και γελοιότητας τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Να τον χαίρεστε κ. Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ

 ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

 FACEBOOK

INSTAGRAM

 TWITTER

Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.