ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκυρος ονομαζόταν το ποδόσφαιρο στην αρχαία Ελλάδα

 


Το πραγματικό σπίτι του ποδοσφαίρου ήταν στην Αρχαία Ελλάδα, αποκαλύπτει το αρχαίο τεχνούργημα

 Ένα ανάγλυφο που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα δείχνει έναν αρχαίο Έλληνα νεαρό να προπονείται ισορροπώντας ένα ποδόσφαιρο στον μηρό του μπροστά σε ένα μικρό αγόρι. Αυτό σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο, αν και σε πρωτόγονη μορφή, είναι τουλάχιστον 2.400 ετών και πολύ πιθανόν να έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.

Κοιτάζοντας αυτό το υπέροχο αρχαίο τεχνούργημα σήμερα, μπορεί κανείς να πει ότι ο άνδρας φαίνεται να δείχνει στον γιο του πώς να ελέγχει την μπάλα σαν αρχαίος Έλληνας .

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η απεικόνιση της μορφής να παίζει με τη μπάλα χρονολογείται στο τρίτο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. (400-375 π.Χ.).

Το ποδόσφαιρο στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Επίσκυρος

Η Επίσκυρος ήταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου που παιζόταν στην αρχαία Ελλάδα μεταξύ δύο ομάδων συνήθως δώδεκα έως δεκατεσσάρων παικτών η καθεμία με μία μπάλα. οι κανόνες του παιχνιδιού εκείνη την εποχή επέτρεπαν τη χρήση των χεριών.

Ο στόχος ήταν να πετάξει την μπάλα πάνω από τα κεφάλια της άλλης ομάδας. Υπήρχε μια λευκή γραμμή που ονομαζόταν σκύρος μεταξύ των ομάδων και μια άλλη λευκή γραμμή πίσω από κάθε ομάδα.

Η μπάλα άλλαζε πλευρές συχνά έως ότου μια ομάδα αναγκαζόταν πίσω από τη γραμμή στο τέλος της.

Μια εκδοχή του παιχνιδιού Επίσκυρος παιζόταν στη Σπάρτη κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου φεστιβάλ πόλης και περιλάμβανε πέντε ομάδες των δεκατεσσάρων παικτών.

Αργότερα, οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Επίσκυρο, τη μετονόμασαν και τη μεταμόρφωσαν σε «harpastum», μια λατινοποίηση της ελληνικής λέξης harpaston (ἁρπαστόν), που σημαίνει «αρπάζω» (την μπάλα).

Τα ίχνη της Επισκύρου, του ποδοσφαίρου της Αρχαίας Ελλάδας, χάθηκαν ανά τους αιώνες καθώς οι ευρωπαϊκές δυνάμεις μετατοπίστηκαν και οι κοινωνίες άλλαξαν.

Όπως όμως τα αρχαία Ολυμπιακά αθλήματα που έχουν μετατραπεί στις σύγχρονες εκδόσεις που παρακολουθούμε σήμερα, έτσι και το σημερινό ποδόσφαιρο προσαρμόζεται στα διαρκώς μεταβαλλόμενα πρότυπα και εποχές.

Ως εκ τούτου, καθώς η επίσκυρος ήταν η μητέρα του σημερινού ποδοσφαίρου, για να παραφράσουμε το αγγλικό σύνθημα, το ποδόσφαιρο ήρθε σπίτι, πράγματι, στην Ελλάδα στις 4 Ιουλίου 2004.

https://greekreporter.com/


Το σχολείο θα ικανοποιεί και θα αναπτύσσει όλη την δημιουργική ικανότητα των Ελληνόπουλων. Εκτός από την παιδεία της πνευματικής μάθησης κάθε σχολείο θα έχει όλες τις υποδομές αθλοπαιδιών σε ατομικά και σε συλλογικά αθλήματα. Οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σωματεία κλπ δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης στην Ελλήνων Πολιτεία εφόσον θα ενσωματώνονται από λειτουργικής άποψης με τα σχολεία. Σε οποιοδήποτε άθλημα έχει ταλέντο, έφεση ή αρέσκεια το Ελληνόπουλο θα έχει την ευκαιρία να την εξασκεί εντός των εγκαταστάσεων του σχολείου του.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                         ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
             ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ