ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τζίφος το lockdown; Έρευνα έδειξε ότι τον αριθμό των νεκρών επηρέασαν η ηλικία, η παχυσαρκία και το κάπνισμα


Μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα lockdowns, που επιβλήθηκαν στις περισσότερες χώρες στο πλαίσιο της αναχαίτισης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, δεν έχουν μεγάλη επίδραση στα ποσοστά θανάτου από τη νόσο ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, κι ενώ δεκάδες χώρες αναγκάστηκαν να επιβάλουν στους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και να κλείσουν τα καταστήματά τους σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την πανδημία του Covid-19 από τότε που ξέσπασε, τον Ιανουάριο, μελέτη από το πανεπιστήμιο του Τορόντο και το πανεπιστήμιο του Τέξας ισχυρίζεται ότι εάν μια χώρα ήταν σε καραντίνα ή όχι «δεν συσχετίστηκε» τελικά με το ποσοστό θανάτου από τον ιό. Αντίθετα, τα επίπεδα παχυσαρκίας καθώς και εισοδηματικά κριτήρια φαίνεται ότι έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο στο πόσους νεκρούς θρήνησε κάθε χώρα.

Το ποσοστό

Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά θνησιμότητας σε 50 διαφορετικές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία έως την 1η Μαΐου και υπολόγισαν ότι μεταξύ αυτών των χωρών που έχουν πληγεί σοβαρά, μόνο 33 από κάθε εκατομμύριο άνθρωποι είχαν πεθάνει από τον ιό. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, έχει αυξηθεί σημαντικά έκτοτε, και τώρα είναι 80 θάνατοι ανά εκατομμύριο παγκοσμίως, αριθμός που εξακολουθεί να αυξάνεται.
Τα ευρήματά τους συνέκριναν στη συνέχεια με βάση δημογραφικούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα και η παχυσαρκία, ενώ κατέληξαν ότι οι χώρες με υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας είδαν αύξηση στους θανάτους κατά 10% σε σύγκριση με χώρες όπου η μέση ηλικία ήταν τα 40 έτη.
«Το μόνο που πιστώνεται αμιγώς στην καραντίνα είναι πως δεν κατακλύστηκαν οι δομές Υγείας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους» σχολίασαν η δρ Sheila Riazi και οι συνεργάτες της, προσθέτοντας ότι φυσικά δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας φάνηκαν να αυξάνουν τον αριθμό των λοιμώξεων κατά 6%, ενώ και η καθυστέρηση στο κλείσιμο των συνόρων αύξησε τον ίδιο αριθμό κατά 4%.
Πηγή: newsbreak.gr                ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG
                                                                               ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

                                                                              
                                                                                    FACEBOOK
                                                                               
                                                                                  INSTAGRAM
   
             TWITTER